Wandelend door de seizoenen

Seizoenswendewandeling

Seizoenswendewandeling – route

Laat ik vooropstellen dat ik géén wandelaar ben. Gaat me te langzaam. En afstanden langer dan 5 km doe ik vrijwel nooit.
Toch liep ik gister voor de 3e keer dit jaar de seizoenswendewandeling. Een wandeltocht van zo’n 22 km door het Reitdiepgebied, georganiseerd door het Groninger Landschap. Eens in de 3 maand lopen we vanuit Sauwerd, door Hekkum, Feerwerd, Ezinge, Garnwerd en de beide Wetsinges. Bedoeling is om te ervaren hoe het landschap verandert door de seizoenen heen. Dat laatste valt nog tegen. Een weiland is het hele jaar groen. Je moet het dus zien in soms kleine dingen. Sneeuwklokjes in de lente, bramen in de herfst. Of de kale versus volle boomkruinen.
Reden voor mij om mee te doen is te proberen de verschillen vast te leggen in foto’s. Begin 2016 zullen foto’s van deelnemers worden geëxposeerd in het bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep.
Op 19 december lopen we de winterversie.

Seizoenswendewandeling

Seizoenswendewandeling – vlak voor Feerwerd

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur&Evenementen, Fotografie&Film, Natuur&Milieu en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wandelend door de seizoenen

  1. groninganus zegt:

    Maar op 19 december is het nog geen winter! Wat de supermarkt doet met de pepernoten, doet Het Groninger Landschap blijkbaar met de seizoenen – ze steeds vervroegen. 🙂

    In een echte winter is een weiland trouwens ook niet groen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s