Karsbadde

Tussen Tripscompagnie en Menterwolde kom je een bordje ‘Karsbadde’ tegen. De boerderij links op de foto draagt de naam ‘Karsbadde-hoeve’.
Maar wat zou het zijn, die Karsbadde? Is Kars een lokale beroemdheid (geweest), en ‘badde’ is Gronings voor ‘brug’. Is die beste man wellicht uit die S-bocht gevlogen, en is dit stukje weg posthuum naar ‘m vernoemd?
Het zou mooi zijn als iemand hierover meer info heeft.

Karsbadde

Dit bericht werd geplaatst in Opmerkelijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Karsbadde

  1. Mario zegt:

    Hier lag vroeger inderdaad een brugje (badde) waarover Kars naar zijn landbouwgronden ging. Het is een historische benaming. De plaatsnaambordjes zijn een cadeau van de gemeente Menterwolde t.g.v. mijn afscheid als wethouder.

  2. Heeft iemand wellicht een idee waar we deze plek precies moeten lokaliseren? Zowel de Karsbadde-hoeve als de naam Karsbadde staan niet in de gedetailleerde Topografische atlas Groningen.

    • Al gevonden: de hoeve ligt aan de Nieuweweg op nr. 130 te Muntendam, tegenover de Heemtuin. Weet iemand dan wellicht wannéér het bordje is geplaatst? En was er een bijzondere aanleiding voor juist dit bordje n.a.v. het afscheid van de wethouder? Zit daar een verhaal achter? (aanleiding is dat ik beschrijvingen aan het maken ben van alle buurtschappen in ons land, dus ook deze Karsbadde zo goed mogelijk wil beschrijven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s